Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Krofi pajac

Krofi pajac

Sestavine (za 6 oseb):

  • 20 g svežega kvasa
  • 320 g moke
  • 60 g rjavega sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 150 ml mleka (kokosovo mleko)
  • 1 jajce
  • 30 g masla
  • 1 liter olja za cvrtje
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1 žlica božičnih začimb
  • 1 kozarec mareličnega džema Bonne Maman

priprava

  1. Mleko segrejemo, dodamo na koščke narezano maslo in pustimo, da se raztopi v toplem mleku. Zmešajte moko, rjavi sladkor in sol. Dodamo na koščke nadrobljen kvas. Gnetemo 10 minut.
  2. Posodo pokrijte z vlažno krpo in pustite 2 uri počivati.
  3. Testo razvaljamo z valjarjem in izrežemo figure. Pustite počivati ​​še 1 uro.
  4. V veliki kozici segrejte olje (naj bo med 150°C in 180°C, ne več kot 180°C). In položite pajace (majhen trik, da jih ne poškodujete: papir za peko izrežite naokrog in pomočite v olje). Ko se lepo zapečejo, pajace obrnemo. Nato jih položite na vpojni papir.
  5. Sladkor zmešamo z začimbami in v njem povaljamo pijace. S pomočjo cevne vrečke pajace napolnite z mareličnim džemom Bonne Maman.