Iščete kaj zelo posebnega?
Krofi pajac
Sestavine (za 6 oseb):
- 20 g svežega kvasa
- 320 g moke
- 60 g rjavega sladkorja
- 1 ščepec soli
- 150 ml mleka (kokosovo mleko)
- 1 jajce
- 30 g masla
- 1 liter olja za cvrtje
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 žlica božičnih začimb
- 1 kozarec mareličnega džema Bonne Maman
priprava
- Mleko segrejemo, dodamo na koščke narezano maslo in pustimo, da se raztopi v toplem mleku. Zmešajte moko, rjavi sladkor in sol. Dodamo na koščke nadrobljen kvas. Gnetemo 10 minut.
- Posodo pokrijte z vlažno krpo in pustite 2 uri počivati.
- Testo razvaljamo z valjarjem in izrežemo figure. Pustite počivati še 1 uro.
- V veliki kozici segrejte olje (naj bo med 150°C in 180°C, ne več kot 180°C). In položite pajace (majhen trik, da jih ne poškodujete: papir za peko izrežite naokrog in pomočite v olje). Ko se lepo zapečejo, pajace obrnemo. Nato jih položite na vpojni papir.
- Sladkor zmešamo z začimbami in v njem povaljamo pijace. S pomočjo cevne vrečke pajace napolnite z mareličnim džemom Bonne Maman.