Moko in maslo zdrobimo skupaj ali na hitro zmiksamo v multipraktiku.
Vmešamo sladkor, vanilijev sladkor, sol, limonin sok in rumenjake. Mešamo ali miksamo da se oblikuje testo. Testo lahko položite v hladilnik za 20-30 minut ali pa pričnete z njim delati takoj. (sama ga vedno takoj uporabim naprej)
Z žlico zajemajte testo (ali pa ga zrežete na enake koščke, če je preveč ohlajeno za zajemanje) in oblikujete kroglice. Polagate jih na pekač obložen s papirjem za peko. Vzamete kozarec z ravno spodnjo površino, malce ga pomokate in kroglice sploščite. Če se testo želi prijemati na kozarec, med vsakim sploščevanjem položite spodnji del kozarca v moko in otresite.
V vsak krog s kuhalnico vtisnemo obliko srca. V izdolbino dodamo jagodni džem.
Pekač položimo v pečico segreto na 180 stopinj za 10-13 minut – odvisno od velikosti in željene zapečenosti piškotov.
Recept: Anina Kuhinja