Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Kostanjev kolač

Kostanjev kolač

sestavine

  • 250 g mehkega masla
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 5 jajc
  • 500 g svetle moke
  • ščepec soli
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 250 ml mleka
  • ¼ žličke vanilije, mlete
  • 1 kozarec Bonne Maman kostanjeve kreme
  • 150 g sveže mletih orehov ali lešnikov
  • Maslo za model

 

Za serviranje

  • 250 g stepene smetane
  • 1 ščepec vanilije, zmlete
  • Sladkor v prahu za posipanje

priprava

Za pripravo testa zmešajte mehko maslo s sladkorjem, dokler ni kremasto. Počasi vmešajte jajca.

Moko zmešamo s pecilnim praškom, vanilijo in soljo. V zmes počasi vmešavajte mešanico moke, izmenično z mlekom.

Sedaj razdelite zmes za kolač v dve skledi. V eno zmes vmešamo kostanjevo kremo, v drugo pa zmlete oreščke.

Tortni pekač dobro namastite z maslom. Pečico segrejte na vroč zrak 170°C.

Obe zmesi izmenično vlijte v pekač. Na koncu obe zmesi s palčko zvijemo skupaj, vendar ne preveč.

Kolač pecite približno 50-55 minut, preizkusite s palčko.

Kolač takoj ko je pečen obrnite na rešetko in pustite, da se ohladi.

Stepeno smetano stepemo do kremastega, vmešamo vanilijo. Kolač po želji potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo s stepeno smetano.

Nasvet! Po želji lahko v stepeno smetano vmešamo žlico kostanjeve kreme.

 

Recept, Lena Fuchs