Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Kvašen kolač s češnjevo marmelado in piškotnim drobljencem

Kvašen kolač s češnjevo marmelado in piškotnim drobljencem

sestavine

Sestavine za testo:

  • 375 g bele moke
  • 225 ml rastlinskega ali kravjega mleka
  • 3 žlice sladkorja
  • 4 g soli
  • 30 g svežega kvasa
  • 60 g margarine ali masla sobne temperature
  • 2-3 žlice ruma
  • limonina lupinica polovice bio limone
  • 1 žlička vanilijeve arome
  • kozarček Bonne Maman češnjevega džema

 

Sestavine za drobljenec:

  • 75 g masla ali margarine
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vanilijeve arome
  • limonina lupinica polovice bio limone
  • ščepec cimeta
  • 100 g bele moke
  • 70 g mletih mandljev ali lešnikov
  • 50 g mandljevih lističev ali celih mandljev (ali lešnikov)

 

Sestavine za sladkorni obliv:

  • 2 žlici limoninega soka
  • 1-2 žlice vode
  • 140 g sladkorja v prahu

priprava

Moko presejemo v skledo. Mleko razdelimo na dva dela in ju pogrejemo do toplega.

V en del dodamo žličko sladkorja, premešamo in nadrobimo kvas. Pustimo vzhajati 10-15 minut. V drug del mleka dodamo preostali sladkor in margarino, ter rum. Pustimo stati 10-15 minut.

V moko najprej vmešamo vzhajan kvas. Ko je ta vmešan dodamo sol. Nato pa sladko mleko z margarino. Gnetemo ali mešamo s kuhinjskim robotom vsaj 15 minut, najbolje kar 20. Testo mora biti izjemno in mehko.

Po gnetenju oblikujemo hlebček, malo ga pomokamo in pustimo vzhajati 45 minut.

Vse sestavine za drobljenec zmiksamo v enotno zmes in položimo v hladilnik za čas vzhajanja.

Po tem času testo razvaljamo na pravokotnik in ga položimo v namaščen pekač. Premažemo z marmelado in čez nadrobimo testo za drobljenec.

Položimo v segreto pečico na 180 stopinj na sredino za 35 minut, da se lepo zapeče. Malo ohladimo, nato pa zmešamo vse sestavine za sladkorni obliv in pecivo prelijemo ter zrežemo.

 

Recept: Anina Kuhinja