Sestavine za testo:
Sestavine za drobljenec:
Sestavine za sladkorni obliv:
Moko presejemo v skledo. Mleko razdelimo na dva dela in ju pogrejemo do toplega.
V en del dodamo žličko sladkorja, premešamo in nadrobimo kvas. Pustimo vzhajati 10-15 minut. V drug del mleka dodamo preostali sladkor in margarino, ter rum. Pustimo stati 10-15 minut.
V moko najprej vmešamo vzhajan kvas. Ko je ta vmešan dodamo sol. Nato pa sladko mleko z margarino. Gnetemo ali mešamo s kuhinjskim robotom vsaj 15 minut, najbolje kar 20. Testo mora biti izjemno in mehko.
Po gnetenju oblikujemo hlebček, malo ga pomokamo in pustimo vzhajati 45 minut.
Vse sestavine za drobljenec zmiksamo v enotno zmes in položimo v hladilnik za čas vzhajanja.
Po tem času testo razvaljamo na pravokotnik in ga položimo v namaščen pekač. Premažemo z marmelado in čez nadrobimo testo za drobljenec.
Položimo v segreto pečico na 180 stopinj na sredino za 35 minut, da se lepo zapeče. Malo ohladimo, nato pa zmešamo vse sestavine za sladkorni obliv in pecivo prelijemo ter zrežemo.
Recept: Anina Kuhinja