Biskvit:
Preliv:
Cela jajca stepamo s sladkorjem nekaj minut, da postanejo rahla in penasta. Dodamo vanilijo, limonino lupinico in mineralno vodo ter nadaljujemo s stepanjem. Moko zmešamo s pecilnim praškom in soljo ter z metlico nežno vmešamo v jajčno zmes. Globok pekač obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo zmes.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C 18-20 minut. Odstranite in pustite, da se ohladi.
Za kremo stepemo sladke smetano. Nazadnje zelo na kratko vmešamo kremni sir, vanilijo in limonino lupinico (ne mešamo predolgo).
Marelično marmelado z limoninim sokom damo v manjši lonec in segrejemo.
Biskvit namažemo z 2/3 marmelade. Na vrh vlijemo kremo in jo enakomerno razporedimo.
Na vrh položimo polovice breskev in jih namažemo s preostalo marelično marmelado. Pistacije olupimo, grobo nasekljamo in porazdelimo po torti.
Torto ohladite do serviranja.
Recept, Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com