Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Kolač “jajce na oko”

Kolač “jajce na oko”

Sestavine (za 8-10 velikih kosov):

Biskvit:

  • 5 jajc
  • 120 g rjavega sladkorja
  • ¼ žličke vanilije, mlete
  • 1 bio limona, lupinica
  • 5 žlic mineralne vode
  • 160 g svetle moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 ščepec soli

 

Preliv:

  • 4 žlice mareličnega džema Bonne Maman
  • Sok 1 limone
  • 250 g sladke smetane
  • 100 g skute ali kremnega sira
  • 1/3 žličke vanilije, mlete
  • 8-10 kosov polovic breskev iz kozarca
  • 120 g pistacij v lupini

priprava

Cela jajca stepamo s sladkorjem nekaj minut, da postanejo rahla in penasta. Dodamo vanilijo, limonino lupinico in mineralno vodo ter nadaljujemo s stepanjem. Moko zmešamo s pecilnim praškom in soljo ter z metlico nežno vmešamo v jajčno zmes. Globok pekač obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo zmes.

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C 18-20 minut. Odstranite in pustite, da se ohladi.

Za kremo stepemo sladke smetano. Nazadnje zelo na kratko vmešamo kremni sir, vanilijo in limonino lupinico (ne mešamo predolgo).

Marelično marmelado z limoninim sokom damo v manjši lonec in segrejemo.

Biskvit namažemo z 2/3 marmelade. Na vrh vlijemo kremo in jo enakomerno razporedimo.

Na vrh položimo polovice breskev in jih namažemo s preostalo marelično marmelado. Pistacije olupimo, grobo nasekljamo in porazdelimo po torti.

Torto ohladite do serviranja.

 

Recept, Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com