Za nadev:
9 jajc ločimo na beljake in rumenjake. Celo jajce dodamo v skledo z rumenjaki.
Beljake z 200 g sladkorja stepemo v čvrst sneg. Sneg nadevamo v dresirno vrečko z naluknjanim nastavkom. Pekač obložimo s peki papirjem. Naredimo 3 linije za dolžino pekača in vedno pustimo prostor za rumenjakovo zmes.
Rumenjake z jajcem, preostalim sladkorjem (50 g) in vanilijo penasto stepemo. Zmešajte z gazirano vodo. Z metlico nežno vmešajte moko. Mešanico nadevajte v dresirno vrečko z naluknjanim nastavkom in jo nabrizgajte med linije snega. Rumenjakovo zmes lahko z žlico razmažemo med sneg.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 170°C 30-35 minut. Pustite, da se na kratko ohladi.
Papir za peko nato prerežemo na pol (polovici morata biti čim bolj enako veliki). Polovico preložimo na tortni krožnik in previdno odlepimo peki papir.
Po vrhu namažite 1 ½ žlice jagodnega džema. Za kremo stepemo smetano do trdega. Vmešajte 1 žlico jagodnega džema.
Sveže jagode narežemo na majhne kocke in jih vmešamo v kremo z malo vanilje v prahu. Kremo namažemo na podlago, premazano z jagodnim džemom in enakomerno razporedimo.
Drugo podlago obrnemo ponovno namažemo z 1 ½ žlice jagodnega džema. S pomočjo papirja na kremo položimo drugo polovico testa in rahlo pritisnemo.
Pustite, da se strdi v hladilniku. Pred serviranjem potresite s sladkorjem v prahu.
Recept, Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com