2 jajci
1 rumenjak
50 g surovega trsnega sladkorja
½ čajne žličke mlete vanilje
2 jedilni žlici arašidovega masla
250 g sladke smetane
200 g grškega jogurta
150 g karamele Bonne Maman
50 g temnih čokoladnih kapljic
Sveže jagode za postrežbo
Jajca, rumenjak, sladkor in vaniljo dajte v kovinsko skledo in vse skupaj stepite z ročnim mešalnikom ali metlico za stepanje nad vročo vodno kopeljo.
Vmešajte arašidovo maslo. Zmes odstavite z vodne kopeli in jo pustite, da se nekoliko ohladi (ali jo ohladite z mešanjem).
Z mešalnikom kremasto čvrsto stepite sladko smetano in jo skupaj z jogurtom vmešajte v jajčno maso (z metlico za stepanje). Vmešajte čokoladne kapljice.
Podolgovati model (ali model poljubne oblike) obložite s folijo za živila ali peki papirjem in vanj vlijte polovico mase za parfait. Nato razporedite polovico karamelne kreme v kupčkih po masi za parfait. Nato prelijte s preostankom mase za parfait in ponovno dodajte kupčke karamelne kreme.
Parfait postavite za najmanj 5–6 ur (ali čez noč) v hladilnik.
Jagode narežite na rezine.
Vzemite parfait iz modela in ga narežite na rezine. Obložite ga z jagodami in po želji pokapajte še z nekoliko karamelne omake.
Recept Leny Fuchs – meinleckeresleben.com