Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Jagodni džem

Jagodni džem

sestavine

– 700 g zrelih jagod

– 750 g sladkorja za konzerviranje

– 5 g limoninega soka (=1 čajna žlička)

 

– 1 lonec za kuhanje

– 1 nož

– 1 kuhinjska tehtnica

– 1 krožnik

– 1 cedilka

– 4 praznih Bonne Maman kozacev 370 g + 4 pokrovčki prave velikosti

priprava

preden začnete:

  • Kozarce in pokrovčke dobro operemo.
  • Pokrovčke in kozarce postavite v lonec, napolnjen z vodo.
  • Vodo zavrite (med 5 in 15 minutami).
  • Pustite, da se posušijo na čisti kuhinjski krpi.

Pokrove in kozarce lahko pomivate tudi v pomivalnem stroju.

 

 

Priprava recepta:

Jagode (cele) operite in jih očistite. Jagode razpolovite ali razčetverite, odvisno od velikosti.

Dodajte jagode v lonec in jih segrejte na zmernem ognju. Redno mešajte z leseno kuhalnico. Če so jagode zelo zrele, jim hkrati dodajte sladkor. Če ne, pustite, da se jagode nekaj minut segrejejo z malo vode. Ko se sadje začne topiti, zmanjšamo ogenj in počasi dodajamo 750 g sladkorja za konzerviranje. Redno mešajte. Če želite skuhati marmelado brez koščkov, lahko pripravek pred dodajanjem sladkorja sesekljate. Ko je sladkor dobro vmešan, kuhajte na močnem ognju (na majhnem vrenju) približno 25 minut. Redno mešamo, da se marmelada ne zažge na dnu lonca. Ko sadje postane prosojno in se enakomerno porazdeli po pripravi, je kuhanje končano. Ob koncu kuhanja dodamo žličko limoninega soka (spodbuja konzerviranje in izboljša okus sadja!) in vse skupaj pustimo vreti nekaj sekund. Ko ga odstranite z ognja, lahko odstranite peno, ki se tvori na površini. Z zajemalko jagodno marmelado takoj nalijemo v kozarce. Kozarce zaprite s pokrovi in ​​jih postavite na glavo na samopasterizacijo.

Pustite, da se kozarci ohladijo, preden nanje nalepite etiketo. Kozarce za marmelado lahko nato nekaj mesecev hranite zaščitene pred vročino in vlago. Po odprtju hranite v hladilniku in porabite v 4 tednih.