Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Jagodni cheescake v kozarcu z velikonočnimi keksi

Jagodni cheescake v kozarcu z velikonočnimi keksi

Sestavine (za 6 kozarcev)

Za kekse:

  • 200 g polne pirine moke
  • 50 g mletih lešnikov ali mandljev
  • 100 g masla
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 ščepec burbonske vanilije, mlete
  • 1 ščepec soli

Za kremo:

  • 200 g kremnega sira
  • 250 g stepene smetane
  • 200 g grškega jogurta
  • 1 bio limona, sok in lupina
  • 1/3 žličke burbonske vanilije, mlete
  • 1 kozarec jagodnega džema Bonne Maman 

priprava

  1. Vse sestavine za kekse zgnetemo v gladko testo.
  2. Pečico segrejte na 180°C vročega zraka in dva pekača obložite s peki papirjem.
  3. Testo razdelimo na pol in eno polovico razvaljamo na pomokani delovni površini. Izrežite čudovite oblike piškotov in jih razporedite po pekaču – za pomlad so zelo lepe oblike kot so metulji in velikonočni zajčki. Drugo polovico testa preprosto razdrobite na pekač in ga razporedite (te drobtine iz testa bodo kasneje služile, da obložimo kozarce).
  4. Kekse in drobtine iz keksov pecite do zlato rjave barve, 15-18 minut. Pustite, da se ohladi.
  5. Za kremo zmešamo kremni sir skupaj s stepeno smetano, da postane čvrst in kremast. Primešamo grški jogurt, vanilijo, limonino lupinico in nekaj soka.
  6. Kremo izmenično nalagamo v kozarce s piškotnimi drobtinami in jagodnim džemom Bonne Maman. Do serviranje naj bo cheescake na hladnem.
  7. Pred serviranjem okrasimo s keksi.

 

Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com