Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Jagodna babičina dobrota

Jagodna babičina dobrota

sestavine

Sestavine za biskvit:

  • 5 jajc
  • ščepec soli
  • 120 g moke
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 1 žlica vanilijevega sladkorja
  • 1 čajna žlička pecilnega praška

 

Ostale sestavine:

priprava

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake skupaj s ščepcem soli stepemo v čvrst sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Penasto jih umešamo do svetlo rumene barve. Takrat presejemo moko in pecilni prašek. Na hitro vmešamo, nato pa z lopatko po delih in počasi vmešamo sneg.

Prelijemo na pomaščen papir za peko in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 9 minut.

Ohladimo. Ohlajen biskvit razpolovimo. Eno polovico namažemo s kislo smetano, drug del pa z marmelado. Sestavimo skupaj. Po vrhu na tanko premažemo z marmelado in potresemo s kokosovo moko. Zrežemo in postrežemo.

 

Recept: Anina Kuhinja