- Za testo zmešajte moko, sladkor, sol in maslo v koščkih. Nato dodamo rumenjak in hladno vodo. Vse na hitro zgnetemo do gladkega testa.
- Na rahlo pomokani delovni površini razvaljajte testo, nekoliko večje od tortnega modela – idealno je s snemljivo podlago (premera 26 cm), in ga previdno položite v model. Testo večkrat nabodemo z vilicami. Nato tortni model s testom za 30 minut postavite na hladno.
- Medtem polovico jabolk narežemo na kocke in damo v ponev. Dodamo maslo, sladkor, cimet in limonin sok. Vse skupaj zavrite in kuhajte 10 minut, da se zmehča. Nato zmixamo v jabolčno omako oz čežano . Preostala jabolka narežemo na tanke krhlje in poškropimo z limoninim sokom.
- Pečico segrejte na 180 ° C vroč zrak. Tortni model s testom dajte v pečico in pečite 15 minut. Vzamemo iz pečice z rahlo zlato rjavo barvo testa.
- Jabolčno omako razmažemo po testu in na vrh položimo jabolčne krhlje v krogu.
- Pečemo pri 180 ° C še 20 minut, dokler jabolčni krhlji nekoliko ne porjavijo.
- Torto vzamemo iz pečice. Kutinin žele segrejte v ponvi in enakomerno porazdelite po vroči torti s čopičem.
- Pustite, da se ohladi, in po želji postrezite z veliko stepene smetane.
Recept Lene Fuchs – meinleckeresleben.com