Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Hrustljavi arašidovi piškoti

Hrustljavi arašidovi piškoti

Sestavine (za približno 20-25 kosov):

  • 150 g svetle moke
  • ½ žličke sode bikarbone
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • ¼ žličke vanilije, mlete
  • 125g mehkega masla
  • 150g finega rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • 200g Bonne Maman arašidove kreme s koščki

 

Za okrasitev:

  • nekaj arašidov ali mandljev, grobo sesekljanih

priprava

Zmehčano maslo stepamo s sladkorjem in vanilijo, dokler se sladkor ne raztopi.
Dodamo jajca in arašidovo kremo ter mešamo, da postane kremasto.
Moko zmešamo s soljo, sodo bikarbono in pecilnim praškom ter na koncu vmešamo v zmes.
Testo eno uro ohladite.
Pečico segrejte na 180°C vroč zrak.
Testo oblikujemo v kroglice in jih razporedimo po pladnju. Kroglice rahlo sploščimo in potresemo z nekaj sesekljanimi arašidi.
Piškote pecite do zlato rjave barve, približno 12 minut.
Nasvet! Piškoti so najboljšega okusa s kozarcem hladnega mleka.

Recept, Lena Fuchs