- Za testo stopite maslo in ga zmešajte z vsemi drugimi sestavinami v testo. Testo enakomerno (z rokami) pritisnite v tortni model in postavite v zamrzovalnik za približno 10 minut.
- Pečico segrejte na vroč zrak na 175 ° C. Testo večkrat nabodemo z vilicami in predpečemo 10 minut.
- Vse sestavine za nadev zmešajte in položite na predhodno pečeno podlago iz testa.
- Za hrustljav preliv stopite maslo in ga primešajte preostalim sestavinam. Hrustljav preliv razporedimo po borovnicah in pečemo 20 minut, da je torta zlato rjava.
- Torto vzamemo iz pečice, pustimo, da se nekaj minut ohladi v pekaču, nato vzamemeo torto iz tortnega modela in položimo na krožnik. Po želji postrezite s svežimi borovnicami. Najbolje je dodati kanček sveže stepene smetane ali jogurta.
Recept Lene Fuchs – meinleckeresleben.com