Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Hrustljava borovničeva torta

Hrustljava borovničeva torta

Sestavine (za model 28 cm)

Za testo iz ovsenih kosmičev:

  • 150 g masla
  • 200 g polnozrnate moke
  • 70 g rjavega sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 1/2 čajne žličke cimeta v prahu
  • 50 g ovsenih kosmičev

 

Za nadev:

  • 400 g borovnic, svežih ali zamrznjenih
  • 200 g borovničevega džema Bonne Maman
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • Sok in lupina 1/2 bio limone
  • 2 žlici jedilnega škroba (prah vaniljevega pudinga ali maizena)

 

Za hrustljav preliv:

  • 70 g masla
  • 70 g ovsenih kosmičev
  • 70 g rjavega sladkorja
  • 50 g mandljev, grobo nasekljanih
  • 1/2 čajne žličke cimeta v prahu
  • 1 majhna vejica rožmarina ali timijana, drobno sesekljana – po okusu

priprava

  1. Za testo stopite maslo in ga zmešajte z vsemi drugimi sestavinami v testo. Testo enakomerno (z rokami) pritisnite v tortni model in postavite v zamrzovalnik za približno 10 minut.
  2. Pečico segrejte na vroč zrak na 175 ° C. Testo večkrat nabodemo z vilicami in predpečemo 10 minut.
  3. Vse sestavine za nadev zmešajte in položite na predhodno pečeno podlago iz testa.
  4. Za hrustljav preliv stopite maslo in ga primešajte preostalim sestavinam. Hrustljav preliv razporedimo po borovnicah in pečemo 20 minut, da je torta zlato rjava.
  5. Torto vzamemo iz pečice, pustimo, da se nekaj minut ohladi v pekaču, nato vzamemeo torto iz tortnega modela in položimo na krožnik. Po želji postrezite s svežimi borovnicami. Najbolje je dodati kanček sveže stepene smetane ali jogurta.

Recept Lene Fuchs – meinleckeresleben.com