Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Goveji zrezki v naravni omaki s pomarančno marmelado in ajdovo kašo

Goveji zrezki v naravni omaki s pomarančno marmelado in ajdovo kašo

sestavine

  • 4-5 govejih zrezkov
  • 1 večja rumena čebula
  • 2 stroka česna
  • 1-2 čajni žlički Bonne Maman pomarančna marmelada
  • 100 ml belega vina (Sivi pinot ali Chardonay)
  • 150 ml vode ali juhe
  • 1/2 čajne žličke soli
  • poper po okusu

 

Predlog za prilogo:

  • kuhana ajdova kašo z narezanim korenčkom in grahom
  • pire krompir
  • pečen krompir
  • kuhan riž ali testenine

priprava

Goveje zrezke posolimo in popopramo. Čebulo in česen narežemo na drobno. V ponev dodamo žlico olja in na njem popražimo čebulo, ki jo med praženjem posolimo. Na srednji temperaturi jo pražimo da se lepo spusti.

Takrat dodamo zrezke in jih popečemo. Ko se lepo obarvajo na obeh straneh, dodamo česen in pomarančno marmelado. Popražimo da zadiši. Prilijemo belo vino in juho. Malce posolimo in pokrijemo, ter kuhamo na nizkem ognju 1-2 uri.

Med kuhanjem v soljenem kropu skuhamo ajdovo kašo skupaj z drobno narezanim korenčkom. Zadnjo minuto kuhanja dodamo zamrznjen grah. Kuhano odcedimo in postrežemo s pripravljenim mesom v omaki.

 

Recept: https://www.aninakuhinja.si/