Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Fine palačinke s karameliziranimi jabolki in kutinim želejem

Fine palačinke s karameliziranimi jabolki in kutinim želejem

Sestavine (za 4 porcije po 2 polnjeni palačinki)

Testo za palačinke: (za 8-10 kosov)

  • 350 g moke
  • 450 ml polnomastnega mleka
  • 150 ml vode
  • 1 ščepec soli
  • 1/4 žličke mlete vanilije
  • 1 limona, lupina
  • 4 jajca
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • Maslo ali olje

 

Za kompot iz jabolk in kutin:

  • 6-8 jabolk
  • 1 žlica masla
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 1/4 žličke mlete vanilije
  • 4 žlice kutinovega želeja, Bonne Maman
  • Sok 1 limone
  • Sok 1 pomaranče

 

Za vanilijevo kislo smetano:

  • 250 g kisle smetane
  • 1 ščepec mlete vanilije
  • nekaj limonine lupine

priprava

  1. Za testo zmešajte moko s tekočino do gladkega. Vmešajte sol, sladkor, jajca, vanilijo in limonino lupinico, dokler masa ne postane gladka. Testo pustimo počivati ​​15 minut.
  2. V ponvi segrejemo nekaj masla. Dodajte 1 zajemalko testa in pecite palačinke na srednjem ognju. Nadaljujte s tem, dokler ne porabite vsega testa. Od časa do časa v ponev dodamo košček masla. Pokrijte in shranite palačinke na toplem.
  3. Jabolka z lupino narežite na kolobarje. V ponvi stopite majhen košček masla. Dodamo jabolka in prepražimo na maslu. Dodamo malo sladkorja in pustimo, da se rahlo karamelizira. Dodamo vanilijo, kutin žele, limonin sok in pomarančni sok. Nežno dušite 5 minut.
  4. Kislo smetano zmešamo z vanilijo in limonino lupinico.
  5. Četrtino palačink namažemo z malo kisle smetane, na vrhu naložimo par toplih jabolk in prepognemo. Na koncu postrezite prelito z jabolki in omako.

 

Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com