Bučni kolački:
2 jajci
50 g medu
50 g sladkorja
75 ml rastlinskega olja, npr. repično olje
200 g maslene ali hokaido buče
140 g polnozrnate moke
60 g mletih mandljev
½ ekološke pomaranče
½ čajne žličke mlete vanilje in cimeta
½ zavitka pecilnega praška iz vinskega kamna
1 ščepec soli
Krema:
250 g mascarina
200 g sladke smetane
1 kozarček kostanjeve kreme Bonne Maman
Pečico nastavite na vroči zrak in 180 °C ter pladenj za mafine napolnite s papirnatimi modelčki.
Približno 4 minute mešajte jajca, med, sladkor na najvišji nastavitvi.
Bučo olupite, drobno naribajte, dodajte zmesi in na kratko premešajte.
Vmešajte še olje, moko, mandlje, pomarančno lupinico, vaniljo, cimet, sol in pecilni prašek.
Ko je vse dobro premešano, zmes vlijte v papirnate modelčke (največ do polovice) in pecite 30 minut.
Za kremo čvrsto stepite sladko smetano. Mascarino zmešajte s kostanjevo kremo in vmešajte stepeno smetano. S kremo nato lepo okrasite bučne mafine.
Recept Lena Fuchs – meinleckeresleben.com