Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Sladica iz klementin s kostanjevo kremo

Sladica iz klementin s kostanjevo kremo

Sestavine za 2 krožnika

10 cl sladke smetane
100 g mascarponeja
20 g sladkorja v prahu
Sredica polovice stroka vanilje
3 klementine
5 jedilnih žlic viskija
50 g kostanjeve kreme Bonne Maman
2 kandirana kostanja
Par krhkih piškotov

Priprava: 30 minut
Čas pečenja: 0 minut
Stopnja težavnosti: lahko

priprava

Dobro ohlajeno sladko smetano čvrsto stepite z ročnim mešalnikom. Nadaljujte s stepanjem in dodajte sladkor v prahu, z žlico premešan mascarpone ter vaniljevo sredico. Zmes prelijte v vrečko za dekoriranje z zvezdastim nastavkom.
Pripravite rezine klementin. Olupite klementine skupaj z belo plastjo kože in jih filetirajte z nožem. Za to zarežite z rezilom noža na obeh straneh rezine do sredine sadeza pod kožo klementine in nato izrežite rezino.
Zmešajte kostanjevo kremo Bonne Maman z viskijem.
Za okrasitev najprej nanesite čvrsto stepeno smetano. Nato s kavno žlico dodajte majhne kapljice kostanjeve kreme Bonne Maman. Okrasite z rezinami klementin in potresite z grobo sesekljanimi krhkimi piškoti. Na koncu okrasite z rezinami klementin in kandiranimi kostanji ter takoj postrezite.

Namig: Vse sestavine je mogoče pripraviti vnaprej in jih hraniti nepredušno zaprte v hladilniku. Tako lahko krožnike s sladico pripravite popolnoma svežo.