Iščete kaj zelo posebnega?
Crostata di marmellata
sestavine
- 250 g moke
- 150 g masla
- 90 g sladkorja v prahu
- 1 jajce
- 1 ščepec soli
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja,
- 1 kozarec češnjeve marmelade Bonne Maman
- stepeno jajce
priprava
- Iz moke, masla, sladkorja v prahu, jajca, soli in vanilijevega sladkorja zgnetemo gladko testo, ki ga zavijemo v prozorno folijo in za 30 minut postavimo v hladilnik.
- Testo razvaljajte na pomokani delovni površini in z njim obložite 10 majhnih oblik za tartlete.
- Preostalo testo ponovno pregnetemo in razvaljamo.
- Z nazobčanim kolesom za testo narežite približno 0,7 cm široke trakove.
- Tartlete napolnite z obilico češnjeve marmelade Bonne Maman in na vrh položite mrežo iz trakov testa.
- Tartlete namažite s stepenim jajcem in pecite pri 180°C približno 30-35 minut, dokler ne postanejo zlato rjavi.
Recept: Die Nascherei