Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Crostata di marmellata

Crostata di marmellata

sestavine

  • 250 g moke
  • 150 g masla
  • 90 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 1 ščepec soli
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja,
  • 1 kozarec češnjeve marmelade Bonne Maman
  • stepeno jajce

priprava

  1. Iz moke, masla, sladkorja v prahu, jajca, soli in vanilijevega sladkorja zgnetemo gladko testo, ki ga zavijemo v prozorno folijo in za 30 minut postavimo v hladilnik.
  2. Testo razvaljajte na pomokani delovni površini in z njim obložite 10 majhnih oblik za tartlete.
  3. Preostalo testo ponovno pregnetemo in razvaljamo.
  4. Z nazobčanim kolesom za testo narežite približno 0,7 cm široke trakove.
  5. Tartlete napolnite z obilico češnjeve marmelade Bonne Maman in na vrh položite mrežo iz trakov testa.
  6. Tartlete namažite s stepenim jajcem in pecite pri 180°C približno 30-35 minut, dokler ne postanejo zlato rjavi.

 

Recept: Die Nascherei