Piškotno dno:
Lešniki:
Krema:
Dodatki:
Testo: v posodi sekljalnika zmešajte moko, sladkor in sol. Dodajte hladno maslo in mešajte, da se maslo malo poveže z moko, še vedno pa je v velikosti češenj. Mokre sestavine dodajte k suhim v seskljalniku in 2 sekundi mešajte. Ustavite in poglejte, kako povezana je masa. Po potrebi ponovno za 1 sekundo mešajte in preverite maso. Ponovite, dokler niso vse sestavine povezane, maslo pa je še vedno v malo večjih kosih. Ko se zmes poveže v večjo kepo, jo prestavite na pomokano površino, dodajte čokoladne kapljice in pregnetite samo na hitro.
Testo zavijte v folijo za živila in postavite v hladilnik za 15 min.
Ohlajeno testo razvaljajte v okroglo obliko malo večjo od 20 cm in ga prestavite v pekač. Zgladite dno in oblikujte robove. Postavite v zamrzovalnik za 20 minut, medtem segrejte pečico na 215 stopinj, Pecite 25 minut oz. tako dolgo, da so robovi rahle zlato rjave barve. Vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi.
V večji posodi zmešajte vse za čokoladno kremo. Poskusite in po želji dodatno sladite.
Po ohlajenem dnu posujte pražene lešnike, da je dno popolnoma prekrito. Lešnike rahlo pritisnite ob dno. Prelijte s čokoladno kremo, zgladite površino in dekorirajte z nasekljanimi lešniki. Postavite v hladilnik za vsaj 2 uri ali kar čez noč.
Recept: Nina Zorčič