Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Čokoladno hruškova torta

Čokoladno hruškova torta

sestavine

 

Za preliv

  • 500 g vode
  • 150 g sladkorja
  • 1 ščepec vanilije (v prahu ali sveže)

priprava

Olupite hruške. V ponev nalijemo vodo in dodamo sladkor. V ponev položite hruške in dodajte vanilijo ter kuhajte 30 do 45 minut, odvisno od velikosti hrušk.

Zmešajte moko, kvas, sol, sladkor in kakav v prahu.

Dodajte jajca, stopljeno maslo in mleko. Mešajte, dokler masa ne postane gladka. Dajte 3 velike žlice Bonne Maman lešnikovega namaza s kakavom. Ponovno premešajte.

Hruške položite v namaščen in pomokan pekač. Nalijte testo. Pečemo na 180°C 30 minut.

Pustimo, da se torta ohladi in kose postrežemo z Bonne Maman lešnikovim namazom. Dober tek!