Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Čokoladno arašidovi piškoti

Čokoladno arašidovi piškoti

sestavine

Piškoti:

  • 115g stopljenega masla
  • 200g sladkorja
  • 2 jajci
  • 180g moke
  • 50g kakava
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke soli
  • pest nasekljanih neslanih arašidov (če uporabite slane izpustite sol)
  • 3 jedilne žlice arašidove kreme Bonne Maman

 

Dodatno:

  • arašidova krema Bonne Maman
  • čokoladna krema (100g stopljene temne čokolade +2 jedilni žlici mascarpone + 1 jedilna žlica olja)
  • nasekljani arašidi

priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj konvekcijsko.

V večji posodi mešajte maslo, sladkor in jajca 2-3 minute z ročnim mešalnikom. Maso prelijte k moki in dodajte vse ostale sestavine (razen arašidove kreme) ter premešajte s silikonsko lopatko. Ko dobite gosto čokoladno maso po vrhu pokapajte arašidovo kremo in samo na rahlo premažite, da v čokoladni masi ostanejo sledi arašidove kreme.

Iz mase oblikujte kroglice za piškote, pomagajte si z zajemalko za sladoled ali jedilno žlico. Iz mase dobite približno 14 piškotov. Piškoti se med peko razlezejo, zato jih ne pecite preveč naenkrat in jih na pekač polagajte vsaj 5 cm narazen. Pecite v segreti pečici 10-12 minut, nato vzemite pekač iz pečice in jih še vroče oblikujte s pomočjo kozarca: nad piškot dodajte kozarec in ga z nežnimii krožnimi gibi okoli piškoti oblikujte v lepši krog.

Pustite, da se ohladijo, nato jih premažite z arašidovo in nato še čokoladno kremo ter posujte z nasekljanimi arašidi.

 

Recept: Nina Zorčič