Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Čokoladne piškotne skodelice

Čokoladne piškotne skodelice

Sestavine (za 6 porcij):

  • 60g rjavega sladkorja
  • 100g mehkega masla
  • 1 jajce
  • 200 g moke
  • 60 g čokoladnih koščkov
  • 1 čajna žlička soli
  • 20 g temne čokolade
  • 45cl tekoče smetane
  • 2 beljaka
  • 100g temne čokolade
  • 150 g Bonne Maman lešnikikov namaz s kakavom

priprava

Za piškotne skodelice:

V posodi za mešanje zmešamo moko, rjavi sladkor in sol. Dodamo zmehčano maslo in jajce. Zgnetite testo in dodajte koščke čokolade. Oblikujete kroglo iz testa. Nato delovno površino potresemo z moko in testo razvaljamo na 5 mm debelo.

Izrežite z modelčkom kroge (model, uporabljen za ta recept, meri 11,5 cm v premeru).

Za peko v obliki skodelice, položite krogce na narobe obrnjene modelčke za mafine ali kolačke s premerom približno 8 cm. Pečemo 10 do 12 minut na 180°C.

Ko skodelice za piškote pridejo iz pečice, jih pustite, da se ohladijo, preden jih vzamete iz modela.

Stopite 20 g temne čokolade in namažite notranjost piškotnih skodelic. Ta čokoladni premaz deluje kot tesnilo. Naj se ohladi. Da skrajšate čas strjevanja, skodelice postavite v hladilnik.

 

Priprava kreme:

V kozici zavremo 25 cl polnomastne smetane. V posodo za mešanje dajte 100 g koščkov temne čokolade. Prilijemo 1⁄3 smetane, počakamo nekaj minut, da se čokolada stopi, nato zmešamo v homogeno maso. V dveh delih dodamo preostanek smetane, pri čemer pazimo, da je v njej maščoba iz smetane, ki se rada oprime sten pekača. Na koncu vmešamo Bonne Maman lešnikov namaz s kakavom. Pustite, da se vaš ganache ohladi, pokrijte s folijo, in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure (čez noč je idealno).

20 cl polnomastne smetane stepemo in vanjo nežno vmešamo dva beljaka, ki smo jih predhodno stepli v čvrst sneg. Ganache vzamete iz hladilnika in ga stepite z električnim mešalcem 5 do 10 minut.  Stepenemu ganacheju dodajte trdo beljakovo mešanico stepene smetane in nežno premešajte. Vaš mousse je pripravljen! V hladilniku zdrži 48 ur.

S cevno vrečko napolnite piškotne skodelice in jih nato okrasite z majhnimi čokoladnimi jajci, pralinami in jedilnim cvetjem.