Smetano za stepanje in mleko segrejte. Zmešajte s kvasom, jajci, vanilijo in limonino lupinico. Dodajte mehko maslo in moko in mešajte z mešalnikom za testo 5 minut na nizki stopnji, da nastane gladko testo.
Testo pokrijte in pustite vzhajati 45 minut.
Vmes model za brioše dobro namažemo z maslom.
Testo oblikujte v rolo, in narežite na 10–12 porcij (odvisno od velikosti vašega modela) in oblikujte kroglice. Nekaj testa postite, da ga kasnje oblikujte v manjše kroglice (to bodo naši gumbi).
Velike kroglice testa položite v model in na sredini naredite globoko vdolbino. Majhne kroglice položite v vdolbino.
Brioše pokrijte in pustite vzhajati približno 30 minut. Medtem pečico segrejte na 180 ° C vroč zrak.
Rumenjak stepemo z malo mleka in z njim premažemo brioše.