Iščete kaj zelo posebnega?
Brioši s češnjevo marmelado
Sestavine (za 10-12 kosov):
Za brioše:
- 500 g polnozrnate moke
- 1/2 čajne žličke soli
- 1/4 čajne žličke zmlete vanilije
- 1 čajna žlička bio limonine lupine
- 20 g svežega kvasa
- 50 g rjavega sladkorja
- 75 g masla
- 100 ml smetane za stepanje
- 50 ml mleka
- 4 bio jajca
- 1 bio rumenjak + nekaj mleka + nekaj masla + moke za model
Nadev:
priprava
- V veliki posodi zmešajte moko s soljo.
- Smetano za stepanje in mleko segrejte. Zmešajte s kvasom, jajci, vanilijo in limonino lupinico. Dodajte mehko maslo in moko in mešajte z mešalnikom za testo 5 minut na nizki stopnji, da nastane gladko testo.
- Testo pokrijte in pustite vzhajati 45 minut.
- Vmes model za brioše dobro namažemo z maslom.
- Testo oblikujte v rolo, in narežite na 10–12 porcij (odvisno od velikosti vašega modela) in oblikujte kroglice. Nekaj testa postite, da ga kasnje oblikujte v manjše kroglice (to bodo naši gumbi).
- Velike kroglice testa položite v model in na sredini naredite globoko vdolbino. Majhne kroglice položite v vdolbino.
- Brioše pokrijte in pustite vzhajati približno 30 minut. Medtem pečico segrejte na 180 ° C vroč zrak.
- Rumenjak stepemo z malo mleka in z njim premažemo brioše.
- Pečemo v pečici 20 minut, dokler ne porjavi.
- Brioše postrezite mlačne z marmelado.