Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Brioši s češnjevo marmelado

Brioši s češnjevo marmelado

Sestavine (za 10-12 kosov):

Za brioše:

  • 500 g polnozrnate moke
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/4 čajne žličke zmlete vanilije
  • 1 čajna žlička bio limonine lupine
  • 20 g svežega kvasa
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 75 g masla
  • 100 ml smetane za stepanje
  • 50 ml mleka
  • 4 bio jajca
  • 1 bio rumenjak + nekaj mleka + nekaj masla + moke za model

 

Nadev:

priprava

  1. V veliki posodi zmešajte moko s soljo.
  2. Smetano za stepanje in mleko segrejte. Zmešajte s kvasom, jajci, vanilijo in limonino lupinico. Dodajte mehko maslo in moko in mešajte z mešalnikom za testo 5 minut na nizki stopnji, da nastane gladko testo.
  3. Testo pokrijte in pustite vzhajati 45 minut.
  4. Vmes model za brioše dobro namažemo z maslom.
  5. Testo oblikujte v rolo, in narežite na 10–12 porcij (odvisno od velikosti vašega modela) in oblikujte kroglice. Nekaj testa postite, da ga kasnje oblikujte v manjše kroglice (to bodo naši gumbi).
  6. Velike kroglice testa položite v model in na sredini naredite globoko vdolbino. Majhne kroglice položite v vdolbino.
  7. Brioše pokrijte in pustite vzhajati približno 30 minut. Medtem pečico segrejte na 180 ° C vroč zrak.
  8. Rumenjak stepemo z malo mleka in z njim premažemo brioše.
  9. Pečemo v pečici 20 minut, dokler ne porjavi.
  10. Brioše postrezite mlačne z marmelado.