Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Brioš polžki

Brioš polžki

sestavine

Za testo:

  • 650-700 g moke
  • 300 ml mleka, mlačnega
  • 25 g svežega kvasa
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1/4 žličke vanilije, mlete
  • 1 ščepec soli
  • 100 g mehkega masla
  • 2 jajci

 

Za nadev:

  • 550 ml  mleka
  • 1 rumenjak
  • 1 zavitek praška za vanilijev puding (40 g)
  • 1/2 žličke vanilije, mlete
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 4-5 žlic češnjevega džema Bonne Maman

priprava

Če želite narediti testo, dajte vse sestavine v posodo za mešanje in gnetite, da nastane gladko, prožno testo. Pokrijte in pustite, da testo vzhaja približno eno uro.

Za nadev v kozico damo 500 ml mleka s sladkorjem in mleto vanilijo ter zavremo. Preostalih 50 ml mleka zmešamo z rumenjakom in praškom za vanilijev puding do gladkega. Ko mleko v loncu rahlo zavre, dodamo mešanico in dobro premešamo z metlico. Pustimo vreti na majhnem ognju, da nastane kremast puding. Puding naj se ohladi.

Testo položimo na pomokano delovno površino in razvaljamo v pravokotnik – velik približno 40-50 cm. Pekača namastimo z maslom.

Na testo namažemo vanilijev puding in po vrhu namažemo češnjev džem.

Zvijte z dolge strani. Zavitek z ostrim nožem razrežemo na 12-15 kosov. Pudingove zvitke porazdelimo po modelčkih. Pokrijemo in pustimo vzhajati še 20 minut. Pečico segrejte na vroč zrak 180°C. Polže pečemo v pečici 30-35 minut do zlato rjave barve.

Po želji potresemo z malo sladkorja v prahu.​

 

Recept, Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com