Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Breskvine pita rezine

Breskvine pita rezine

sestavine

Sestavine za testo:
350 gramov moke
2 rumenjaka
2 žlici limoninega soka
1 žlica vanilijeve arome
270 gramov hladnega masla
1/5 čajne žličke soli
1 čajna žlička pecilnega praška
4 žlice sladkorja v prahu
limonina lupinica ene bio limone
+
150 gramov mandljev (narezanih, v lističih, blanširanih ali neolupljenih)
2 žlici kristalnega sladkorja

 

Sestavine za nadev:
370 gramov Bonne Maman breskovega džema
2 sveži ali konzervirani breskvi

 

Sestavine za glazuro:
200 gramov sladkorja v prahu
približno 4 žlice limoninega soka

priprava

V multipraktik dodamo moko, pecilni prašek, sol in narezano hladnomaslo. Miksamo da postane maslo v velikosti graha. Takrat dodamorumenjaka, limonin sok, lupinico in vanilijevo aromo. Zmiksamo da seoblikuje testo.
Pekač obložimo s papirjem za peko in ga dobro namastimo. Dve tretjinetesta dodamo v pekač (preostalo tretjino pustimo v multipraktiku) in gapo njem čimbolj enakomerno razporedimo. Pekač položimo v hladilnik.
V multipraktik k preostalemu testu dodamo mandlje in kristalni sladkor.Zmiksamo da dobimo grobo zmes kot jo vidite na sliki. Takšnopokrijemo in položimo v hladilnik za eno uro.
Breskvi narežemo na manjše koščke. Na ohlajeno testo namažemodžem in po njem potresemo narezane breskve. Po vrhu nadrobimoohlajeno mandljevo testo.
Položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 45 minut. Če se po nekih35 minutah vrh že lepo rjavkasto obarva, sladico pokrijemo zaluminijasto folijo za preostanek peke.
Pito ohladimo, nato pa prestavimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur – najbolječez noč.
V posodici z metlico zmešamo sestavini za glazuro. Dobro ohlajeno pitookrasimo z glazuro in jo zrežemo. Počakamo da se glazura strdi, natopa postrežemo.