Za kremo:
Narezane mandlje in sladkor v prahu zmešamo. Nato presejemo skozi fino cedilo. Beljake s sladkorjem stepemo v čvrst sneg. Presejano mandljevo mešanico previdno vmešajte v beljake v 3 delih. Konzistenca naj bo taka, da gosto teče iz žlice. Zmes za macarone nadevajte v cevno vrečko s perforiranim nastavkom (približno 8 mm) in naredite kupčke velikosti približno 3 cm na pladenj. Pustite prostor med posameznimi kupčki. Sedaj s pladnjem nekajkrat udarite po delovnem pultu, da bo površina gladka.
Macarone pečemo v predhodno ogreti pečici na 130 °C vročem zraku približno 15-17 minut. Na površini ne smejo potemneti. Macarone ohladimo na pladnju. Za nadev zmešamo 100 g francoske maslene kreme z breskovim džemom do gladkega in namažite na polovico macaronovih lupin. Sestavite macarone in uživajte.
Rezept: Die Nascherei