Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Božična torta z lešnikovim namazom

Božična torta z lešnikovim namazom

sestavine

Sestavine za biskvit:

  • 5 jajc
  • 100 g sladkorja
  • 60 ml rastlinskega olja
  • 60 ml polnomastnega mleka
  • 90 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 20 g lešnikovega namaza Bonne Maman

 

Sestavine za kremo:

  • 100 ml smetane
  • 250 g mascarponeja
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 150 g češenj Amarena
  • Čokoladni ostružki za dekoracijo

priprava

Za pripravo biskvita:

Pečico segrejte na 180°C. Ločimo beljake od rumenjakov. Stepemo beljake, ki jim postopoma dodajamo sladkor, da dobimo čvrsti sneg.

V drugi posodi zmešamo rumenjake s preostalimi 40 g sladkorja, dodamo olje, mleko, moko, pecilni prašek in 20 g lešnikovega namaza Bonne Maman. Dobro premešamo. Z lopatko dodamo sneg iz beljakov in nežno premešamo.

Na pekač velikosti 40×30 cm položite list peki papirja in razporedite testo.

Pečemo v pečici 10 minut.

Na delovno površino si pripravite list peki papirja.

Ko pridete iz pečice, biskvit takoj obrnite na papir na delovni površini.

 

Priprava kreme:

V skledi stepemo smetano, mascarpone in sladkor v prahu. Celoten ohlajen biskvit z izdatno plastjo premažite in naložite s češnjami Amarena.

Biskvit zvijemo po širini. Pokrijte s preostalo lešnikovo kremo Bonne Maman ter okrasite s čokoladnimi ostružki.

Pred serviranjem ohladite.