- Model dobro namastimo z maslom in potresemo z drobtinami. Pečico segrejte na vroč zrak 165°C.
- Moko zmešamo s pecilnim praškom, cimetom, vanilijo in soljo.
- Jajca stepite s sladkorjem v kuhinjskem robotu, dokler niso svetla in kremasta – to traja približno 5-7 minut.
- Počasi vmešajte jabolčno čežano in olje.
- Nazadnje z metlico vmešajte mešanico moke.
- Jabolko narežemo na majhne kocke in prav tako vmešamo – ne mešamo preveč.
- Polovico zmesi za kolač vlijemo v pekač. Po testu raztresite nekaj kepic karamele. Preostanek zmesi razporedite po modelu.
- Kolač postavite v pečico in pecite približno 45-50 minut – preizkusite z nabodalom, da preverite, ali je kolač pečen.
- Kolač obrnite na rešetko ali krožnik in odstranite model. Naj se ohladi.
- Kolač lepo namažemo z nekaj žlicami karamele in postrežemo.
Nasvet! Zraven se odlično prileže kanček sveže stepene smetane.
Recept, Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com