Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Borovničevo čokoladna tortica

Borovničevo čokoladna tortica

Sestavine (torta premera 20-22 cm):

Sestavine za biskvit:

 

Sestavine za kremo:

priprava

Najprej pripravimo biskvit. Jajca in sladkorja, ter sol stepamo 5-10 minut, da se prostornina poveča za še enkrat. Takrat v zmes dodamo presejano moko. Prelijemo v dobro namaščen pekač s premerom 22 (ali 20cm za višjo oziroma 24cm za nižjo torto) centimetrov in pečemo 10 minut v segreti pečici na 180 stopinjah. Pečen biskvit prestavimo v obod v kateremu bomo torto sestavljali. Nato ga navlažimo in ohladimo, ter premažemo z džemom.

Borovnice zmiksamo, jim vmešamo sladkor in jih na štedilniku kuhamo 3-4 minute. Ohladimo in vmešamo džem, ter limonin sok. Želatino za 10 minut namočimo v hladno vodo. Takšno ožamemo in dodamo v kozico skupaj s pripadajočo sladko smetano. Na najnižji temperaturi želatino stopimo, da se popolnoma utekočini. Odstavimo da se ohladi do časa ko jo bomo vmešalo v kremo. Čokoladni namaz na najnižji temperaturi malo segrejemo da bo bolj tekoč.

Sladko smetano stepemo do mehkega – torej ko se ob dvigu mešalk cofki zavihajo nazaj. Takrat ji med rednim mešanjem vmešamo stopljeno želatino. Tri zvrhane žlice odvzamemo in jim vmešamo čajno žličko sladkorja v prahu. Ta del bo za zgornji sloj.

Ostalo smetano razdelimo na dva dela. V en del vmešamo ohlajeno borovničevo zmes. V drugega pa kakav in lešnikov namaz. Po okusu v eno ali drugo kremo vmešamo še malo sladkorja v prahu.

Čez biskvit najprej dodamo čokoladno kremo, nato borovničevo, nato pa še smetano. Na vrh dodamo borovnice. Obod pokrijemo s folijo za živila in vse skupaj položimo v hladilnik za vsaj 5-6 ur, najbolje čez noč.

S tankim nožem torto ob obodu izrežemo in obod odstranimo. Ob robu zdrsimo z lopatko, ki ima nazobčan rob, da naredimo vzorec ali pa z vilico.

 

Recept: Anina Kuhinja