Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Borovničev džem

Borovničev džem

sestavine

  • 500 g borovnic
  • 5O0 g sladkorja
  • 5 g limoninega soka (cca. 1 čajna žlička)

 

Pripomočki za kuhanje:

  • velik lonec
  • nož
  • tehtnica
  • krožnik
  • ročni mešalec
  • 4 kozarci Bonne Maman 370 g
  • 4 pokrovi

priprava

Da se marmelada dobro obdrži, je pomembno, da kozarce in pokrove temeljito očistite. Dajte pokrove in kozarce v lonec z vodo in jih pustite vreti 5 do 15 minut. Nato jih obrnjene navzdol posušite na čisti brisači. Lahko jih celo pomijete v pomivalnem stroju!

 

  1. 500 g borovnic, temeljito sperite.
  2. Položite jih v večji lonec in začnite kuhati na zmernem ognju ter redno mešajte z leseno lopatko. Pustimo kuhati 1 uro.
  3. Dodamo sladkor in ko je dobro premešan, na močnem ognju ob stalnem mešanju kuhamo približno 25 minut. Redno dolivamo 20 cl vode, da se džem ne prime na dno lonca.
  4. Kuhanje je končano, ko so borovnice “prosojne” in enakomerno razporejene.
  5. Na koncu kuhanja dodamo še žličko limoninega soka in pustimo vreti nekaj sekund. Odstavite z ognja in posnemite morebitno peno, ki se nabira na površini.
  6. Takoj nalijemo v kozarce, napolnimo do roba. Zaprite pokrove in kozarce obrnite na kuhinjsko krpo.
  7. Pustite, da se kozarci ohladijo. Nato lahko džem več mesecev hranite na hladnem in suhem mestu.
  8. Po odprtju džem hranite v hladilniku in porabite v roku enega meseca.