Cmoki:
Polnilo:
Posip:
Vse sestavine za cmoke zmešajte v posodi. Dobiti morate kompaktno maso iz katere lahko oblikujete kroglice. Če je masa premokra dodajte še malo zdroba, če je presuha pa malo mleka/vode. Zrna sira bodo ostala cela, kar je v redu. Iz mase oblikujte kroglice, vsaka naj bo velika za 1 jedilno žlico mase. Iz mase nastane približno 15 kroglic/cmokov, nekaj mase vam mora ostati še za prekrivanje džema.
V oblikovano kroglico naredite manjšo jamico in tja nadevajte 1/2 čajne žličke mareličnega džema. Po vrhu marmelade dodajte še malo mase in ponovno nežno oblikujte kroglico. Marelično polnilo popolnoma skrijte v masi.
Ponovite z vsemi cmoki.
Oblikovane cmoke kuhajte v vreli vodi 10-15 minut oz. toliko časa, da so skuhani in kompaktni. Kuhajte samo toliko cmokov naenkrat, da z njimi skoraj prekrijete dno. Vmes pripravite posip – mlete lešnike na hitro popražite na ponvi brez olja, samo toliko da se zlato obarvajo. Odstavite in jih skupaj z vsemi ostalimi sestavinami za posip zmešajte v skodelici. V posipu povaljajte ravno odcejene, še mokre cmoke in jih popolnoma prekrijte z mešanico lešnikov in kakavovih zrn.
Postrežite z dodatnim džemom in po želji dodatno posujte z drobljencem.
Recept: Nina Zorčič