Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Arašidova sirova torta s kremastim prelivom

Arašidova sirova torta s kremastim prelivom

Sestavine (za model premera 26 cm):

  • 180 g svetle moke
  • 50 g kokosovih kosmičev
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1/3 žličke mlete burbonske vanilije
  • 125 g hladnega masla
  • 1 ščepec soli

 

Za nadev:

  • 450 g kremnega sira (ali rikote)
  • 250 g skute
  • 4 bio jajca
  • 120 g rjavega sladkorja
  • 1/2 bio limone, lupinica in sok
  • 4 žlice arašidove kreme Bonne Maman
  • 1 žlica praška za vanilijev puding pomešana z 2 žlicama vode
  • 1/3 žličke mlete burbonske vanilije

 

Preliv:

  • 250 g stepene smetane (smetana)
  • 100g grškega jogurta
  • 1 ščepec burbonske vanilije, mlete
  • 2 žlici arašidove kreme Bonne Maman
  • nekaj kokosovih kosmičev

priprava

Pečico segrejte na 160°C vroč zrak.

Dno pekača obložimo s papirjem za peko, rob pa namažemo z maslom.

Za osnovo vse sestavine z rokami zgnetemo v gladko, krhko testo. Testo pritisnemo na podlago in nekoliko ob rob pekača.

Testo pečemo v pečici 20 minut do zlato rjave barve.

Za mešanico sirove torte premešajte vse sestavine, dokler niso gladke. Zmes razporedimo po pečeni testeni podlagi.

Cheesecake pečemo do svetlo rjave barve 50 minut. Izklopite pečico in pustite, da se torta ohladi v pečici.

Torto vzamemo iz modela, jo položimo na lep krožnik in pustimo, da se popolnoma ohladi. Preden postrežemo, naj cheesecake vsaj dve uri počiva v hladilniku.

Za preliv kremasto stepemo stepeno smetano. Vmešajte jogurt in vanilijo. Kremo vlijemo na cheesecake in jo razporedimo.

Arašidovo kremo zmešamo do gladkega, po potrebi jo razredčimo z malo toplega mleka ali vode in pokapljamo čez cheesecake. Na koncu potresemo z nekaj kokosovimi kosmiči.

Do serviranja ohladite.

Recept, Lena Fuchs