Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Arašidov-karamelni kremni sladoled

Arašidov-karamelni kremni sladoled

sestavine

priprava

V ponvi segrevajte sladkor, sol in osem čajnih žličk vode, dokler se sladkor ne raztopi. Tekočino zavremo, nato zmanjšamo ogenj. Ko nastane zlato rjava karamela, ponev odstavimo z ognja. Dodamo dve žlički vode in stepeno smetano, lonec pristavimo na kuhalnik in na majhnem ognju mešamo, dokler zmes ni gladka. Odstavite z ognja in pustite, da se na kratko ohladi. Jajca in rumenjake stepemo in vmešamo v karamelo, postavimo na štedilnik in počasi segrevamo na 75 °C (pozor: ne sme kosmičiti!). Mešanico prelijte v hladno skledo in jo postavite v drugo skledo, napolnjeno z ledeno vodo – tako boste zmes hitreje ohladili. Zmešamo 150 g arašidove kreme in mascarpona ter vmešamo v hladno kremo. Vse skupaj vlijemo v aparat za sladoled. Druga možnost: zamrznite sladoled in ga premešajte vsakih 30 minut. Posodo do ene tretjine napolnite s sladoledom, prelijte z arašidovo kremo in ponovite postopek. Ohladite v zamrzovalniku čez noč in pustite stati 15 minut, preden postrežete.

Nasvet: Posrežite v vaflju ali kot sladica v plasteh s sesekljanimi arašidi, čokoladnimi piškoti in lešnikovo kremo s kakavom.