Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Arašidov cheesecake z lešnikovo kremo

Arašidov cheesecake z lešnikovo kremo

sestavine

Za dno:

  • 200 g čokoladnih piškotov z orehi
  • 200 g stopljenega masla

 

Za kremo:

  • 750 g naravnega kremnega sira
  • 250 g skute
  • 175 g arašidove kreme Bonne Maman
  • 3 žlice sladkorja
  • strok vanilije
  • 1 paket čokoladnega pudinga v prahu
  • 3 jajca {velikost L}

 

Za okras:

priprava

Piškote zelo drobno zmeljemo in zmešamo s stopljenim maslom, nato pa jih stresemo na dno vzmetne oblike premera 24 centimetrov in ohladimo v hladilniku. Za kremo vse sestavine zmešamo do gladkega. Podlago vzamemo iz hladilnika in jo namažemo s kremo. Cheesecake pečemo v predhodno ogreti pečici na 165 °C. Ohladimo čez noč. Cheesecake pred serviranjem namažemo z lešnikovo in kakavovo kremo ter okrasimo s svežim sadjem.

 

Recept: Cooking Catrin