Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Naredi sam

Svetlobna veriga

Svetlobna veriga

Potrebni materiali

Majhni kozarci marmelade Bonne Maman
Bela svetlobna veriga
Vrtalnik
Ravnilo
Majhni žeblji (približno 1 cm dolgi)
Izbirno: pištola za vroče lepljenje

Čas izdelave: 15 minut

priročnik

V pokrov vsakega kozarca za marmelado Bonne Maman izvrtajte luknjo s premerom približno 4 mm (velikost luknje prilagodite LED-diodam svetlobne verige). Lučke potegnite posamično skozi vsako luknjo in pritrdite majhen žebelj pod pokrovom, približno 1 cm pod LED-diodo, da preprečite, da bi med premikanjem zdrsnile ven. Če želite obesiti svetlobno verigo, lahko lučke pritrdite tudi na pokrove s pomočjo pištole za vroče lepljenje.
Nato zaprite kozarce Bonne Maman s pokrovom in jih postavite na mizo, seveda pa lahko svetlobno verigo tudi obesite, da na primer osvetlite kamin ali bife.

S to svetlobno verigo bo vaše praznovanje zasijalo v svetli, jasni svetlobi. Verigo je mogoče prilagoditi tako za veliko družinsko mizo (za to vzemite več kozarcev in daljšo verigo) kot tudi za ozek krog, na primer za kosilo staršev s svojimi otroki, ki že nestrpno čakajo na zvonček Božička, ki naznanja obdarovanje.
Da bi svetlobno verigo prilagodili praznovanju ali letnemu času, lahko kozarce Bonne Maman napolnite z borovimi storži ali lesenimi figuricami v zimskem času ali cvetovi med poletjem. K popolnoma usklajeni dekoraciji pa lahko prispevajo tudi različni barvni pokrovi.