Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Naredi sam

Poletne laterne

Poletne laterne

Potrebni materiali

Žica
Čajne svečke
Sveže cvetje ali
Potpuri

Čas izdelave: 20 minut

priročnik

Vsak ima svoj način preživljanja dolgih, blagih poletnih večerov. Naj vam Bonne Maman letos razsvetli poletje – s čudovitimi domačimi zunanjimi laternami, narejenimi iz kozarcev Bonne Maman.

Najboljše pri poletju je, da lahko zvečer uživate v zadnjih sončnih urah in nič ne poskrbi za bolj čarobno vzdušje kot prijeten zunanji prostor, kjer se lahko sprostite in zabavate goste.

Vemo, da ste mnogi izmed vas že pokazali svojo ustvarjalnost s kozarci Bonne Maman in te zunanje laterne, ki jih lahko naredite sami, so zagotovo na seznamu ročnih stvaritev. So popoln vrtni dodatek za osvetlitev miz, majhnih poti, pa tudi okenskih polic in balkonov.

Vse, kar potrebujete, je žica, čajne svečke in sveže cvetje ali potpuri. Najprej odstranite pokrove s kozarcev. Zdaj ovijte dolg kos žice okoli roba kozarca – po potrebi večkrat, da je res pritrjen. Nato zasukajte žico in čez steklo oblikujte lok, ki bo kasneje ročaj laterne. Dolžino ročaja lahko prilagodite po želji. Če želite žico pritrditi, jo potegnite skozi žico, ki je že ovita okoli roba kozarca, in jo zasukajte z ročajem, dokler ni mogoče laterne brez težav dvigniti.

»Za romantike med vami priporočamo, da kozarce napolnite do dve tretjini z vodo in pustite, da čajne svečke lebdijo v njih. V kozarec položite sveže cvetje ali potpuri, da bo svečka ostala na sredini in vaše doma narejen laterne so končane. Še zadnji namig: mini kozarci Bonne Maman so še posebej primerni za ustvarjanje vzdušja pri večerji ob svečah.«

Veseli bomo videti, kako uporabljate svoje zunanje laterne … pošljite nam svoje ustvarjalne fotografije neposredno ali po Instagramu.