Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Naredi sam

Osvetlite svoje 4 stene!

Osvetlite svoje 4 stene!

Potrebni materiali

Kozarci marmelade Bonne Maman
Merilni lonček
Steklena ali jeklena skleda za zmes
Sojin vosek
Stenji sveče iz lesa, bombaža ali papirja
Eterična olja
Čajne vrečke
Školjkaste skledice, posušeno cvetje ali drugi okraski za sveče
Lonec

Čas izdelave: 25 minut
Primerno za otroke (potrebna je posebna previdnost pri segrevanju voska)

priročnik

Najprej dajte vosek v skledo in ga počasi segrejte na 60 °C v loncu z vodo. Nato dodajte nekaj kapljic eteričnega olja in več čajnih vrečk. Pustite jih, da se dalj časa namakajo v stopljenem vosku – dlje kot se bojo namakale, bolj intenziven bo vonj. Opomba: Čaj bo vosek nekoliko obarval. Postopek vaši sveči ne bo dal močne barve, temveč lahek, eleganten odtenek.
Medtem ko se olje oziroma čaj vpija v vosek, lahko že pripravite stenj, in sicer ga pritrdite na rob kozarca s ščipalko za perilo ter podržite na sredino kozarca.
Ko se je vaša zmes dovolj dolgo vpijala, jo počasi prelijte v kozarec. Med ohlajanjem zmesi se lahko okoli stenja oblikuje vdolbina, vendar jo lahko enostavno odpravite z nekoliko hladnega voska.
Dokler je vosek še vedno vroč, a še ni strjen, pritisnite okrasne elemente – posušeno cvetje, školjke ali drugo dekoracijo – v vosek, da ostanejo na mestu, ko se vosek strdi.
Zdaj morate samo počakati in imeli boste čudovito dišečo in okrasno svečo! Postopek lahko ponovite, kolikor krat želite, da osvetlite svoj dom.