Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Naredi sam

Majhne vaze za rože

Majhne vaze za rože

Potrebni materiali

Kozarci marmelade Bonne Maman
Sveže ali posušeno cvetje
Ščepec sode bikarbone kot razredčilo za podaljšanje življenjske dobe svežega cvetja
Nekaj pramenov rafije
Olfa nož

Čas izdelave: 10 minut
Primerno za otroke (potrebna je posebna previdnost pri delu z olfa nožem.)

priročnik

Najprej napolnite kozarce z dobro razredčeno mešanico sveže vode in sode bikarbone in izmerite želeno višino svojega cvetja.
Z olfa nožem diagonalno odrežite stebla – za boljšo absorpcijo vode. Da bo vaše cvetje dalj časa sveže, priporočamo, da stebla vsaka dva dni ponovno diagonalno odrežete za en do dva centimetra. To omogoča boljšo cirkulacijo.
Nato stebla takoj postavite v vodo. Če želite, lahko šopek ovijete z rafijo, da se ne razpade.
Cvetje je lahko s svojimi izrednimi barvami tako dodatek kot moderno nasprotje notranjosti vsakega stanovanja in hiše.
Lepo oblikovani kozarci marmelade Bonne Maman so idealni kot vaze. Na voljo so v dveh različnih velikostih in z različnim cvetjem imate neskončne možnosti, da svoj dom okrasite z vazami.
Šopke postavite v velike kozarce za konzerviranje in vsaki sobi dajte dekoracijo, ki ustreza letnemu času. Odločite se za močne barve, ki bolje izstopajo: belo ali vijolično travniško cvetje z vrta za pomlad, vrtnice ali anemone v številnih barvah za poletje, marjetice v toplih barvah za jesen in vejice bodike za zimo. Na mizi, okenski polici ali ob robu stopnic – vaze so povsod odlična sezonska dekoracija.
Še majhen nasvet: majhni kozarci so kot nalašč za sivko, ki lahko odišavi vsako sobo, hkrati pa ena sama orhideja v majhnem kozarcu izžareva eleganco.