Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Naredi sam

Jesenska laterna

Jesenska laterna

Potrebni materiali

Kozarci marmelade Bonne Maman
Vrvica
Majhni jelkovi storži
pištola za vroče lepljenje
Škarje
Barva za slikanje
Zobotrebec
Samosušilna glina/masa za modeliranje
Valjček

Čas izdelave: 30–45 minut

priročnik

Najprej snemite pokrov kozarca za marmelado in vrvico večkrat ovijte okoli roba kozarca. Če želite zagotoviti, da je nit dobro pritrjena, lahko konca niti pritrdite s pištolo za vroče lepljenje.

Nato pripravite glino. V roke vzemite glino in iz nje oblikujte kroglico. Najbolje, da glino malo segrejete v vaših rokah, da jo boste lažje obdelali. Takoj, ko je glina oblikovana, jo lahko razvaljate z valjčkom, tako da dobite približno 5 mm debelo maso. Nato iz gline izrežite majhne liste. S pomočjo zobotrebca lahko tudi narišete žile lista in na koncu lista naredite luknjo, da lahko kasneje skozi njo potegnete nit. Zdaj morate počakati, da se majhni glineni listi strdijo, nato pa jih lahko pobarvate.

Ko se barva suši, lahko že en kos vrvice razrežete na več majhnih pramenov. Ko se listi posušijo, lahko vrvice povlečete skozi majhno luknjo v listih in zavežete konce.

V zadnjem koraku morate s pištolo za vroče lepljenje le še pritrditi majhne jelkove storže in glinene liste na rob kozarca ter v kozarec postaviti čajno svečko in vaša mala jesenska laterna je pripravljena!