Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Naredi sam

Drevesce

Drevesce

Potrebni materiali

 

– kozarci marmelade Bonne Maman

– veje jelke

– majhne LED girlande na baterije

– majhni okraski

– karton

– svinčnik in ravnilo

– kompas

– rezalnik

– pištolo za vroče lepilo

– lepilni trak

priročnik

Na karton narišite 3 kroge s premerom 21 cm, 19 cm in 13 cm. Nato na sredino prvih dveh plošč narišite kroge s premerom 7 cm in na vsako od plošč narišite trikotnik (kot kos torte). Izrežite z rezalnikom.

Vsak karton, ki ste ga predhodno izrezali, zlepite z vročim lepilom. Dobite 1 stožec in 2 prisekana stožca. Narišite, izrežite in prilepite 2 diska premera 7 cm, ki ju nato prilepite na vrh 2 prisekanih stožcev.

3 stožce obrnite in na zadnjo stran prilepite 3 diske velikosti 16, 15 in 9 cm.

Vsak nivo okrasite tako, da na kartonske stožce prilepite sveže jelkove vejice. Pri lepljenju upoštevajte učinek sonca, da poustvarite videz pravega drevesa.

Razporedite škatle z mini LED girlandami znotraj pokrovov Bonne Maman. Ohranite jih s kraft trakom, ki ga boste izrezali v kroge, da se bodo ujemali z obliko pokrovov.

Z vročim lepilom prilepite 3 lončke Bonne Maman pod prvo nadstropje drevesa. Prilepite 1 lonček pod 2. nadstropje drevesa in tudi pod vrh drevesa.

Razporedite nivoje drevesa eno nad drugo in okrasite majhne okraske v barvah vašega božiča! Vse kar morate storiti je, da odvijete pokrove, da vklopite ali izklopite osrednji del.