Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Naredi sam

Božični viseči venec

Božični viseči venec

Potrebni materiali

– 4 prazni 30g Bonne Maman kozarci za marmelado in pokrovčki

– 4 tanke sveče (premera 1,3 cm)

– vrvica iz jute

– lesen obroč (premer 25 cm)

– suho cvetje in suh evkaliptus

– zlati konfeti ali prah  in lepilo

– kladivo, žebelj in rezalnik

– škarje in čopič

– lepilo in vroče lepilo

priročnik

  1. S čopičem nanesite pozlačeno mešanico na majhne steklene kozarčke Bonne Maman in počakajte 1 minuto, da postane prozorna. Nato nanesite zlate konfete preden nanesete novo tanko plast mešanice. Pustite, da se posuši.
  2. S kladivom in žebljem prebodite sredino pokrovov. Z rezalnikom narišite zvezdo na sredino pokrova, nato izrežite luknjo. Zvezdno otprtino zavijte navznoter v pokrov, da se izognete ostrim robom v krogu.
  3. Da zagotovite stabilnost sveč, jih pritrdite na dno majhnih steklenih kozarcev z malo vročega lepila.
  4. Na lesen obroč pritrdite 4 majhne svečnike. To naredite tako, da spodnjo stran steklenega kozarca prilepite z lepilom. Postavite ga na želeno mesto in ga nato odstranite. Tako na lesenem obroču kot na steklenem kozarcu mora biti lepilo. Počakajte 10 minut, preden nastavite svečnik. Moralo bi takoj držati. Pustite, da se posuši
  5. Lesen obroč okrasite s stebli evkaliptusa in suhim cvetjem. Na konce stebel nanesite majhne madeže vročega lepila, da jih zlepite skupaj.
  6. Za izdelavo obešalnika za venček odrežite 2 kosa vrvi iz jute dolžine 1,6 m. Zložite jih en na drugega in zavežite v vozel, da naredite zanko.
  7. Pritrdite 4 konce vrvi z lesenim obročem med vsakim svečnikom in zelenjem in zavežite vozel. Vrvice naj bodo enakomerne dolge, ca 45 cm.