Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Naredi sam

Božični kozarci s sladkim presenečenjem

Božični kozarci s sladkim presenečenjem

Potrebni materiali

Prazni kozarci za kompot Bonne Maman (eden na gosta)
Mehki sadni želeji »Pâtes de Fruits« od Bonne Maman
Ovojni papir
Lepe liste za okrasitev kozarcev
Pisalno pero ali kaligrafski svinčnik
Podloga za črnilo s prazničnimi motivi (severni jeleni, gobe, zvezde itd.)
Belo črnilo za pečat
Luknjač
Škarje
Klobčič dekorativne niti

Čas izdelave: 15 minut
Primerno za otroke (potrebna je posebna previdnost pri delu s škarjami)

priročnik

Najprej sterilizirajte kozarce za kompot Bonne Maman, tako da v njih nalijete vrelo vodo in nato posušite. Nato iz ovojnega papirja izrežite kroge s premerom približno 5 cm. V vsak krog naredite luknjo (približno 5 mm od roba) in nanje zapišite imena svojih gostov.
Ko se črnilo posuši, obrnite kroge in na vsakega odtisnite praznični motiv. Nit narežite na približno 25 cm dolge kose, jo speljite skozi luknje v karticah in ovijte z njo zgornje robove kozarcev. Nato zavežite nit in skupaj z njo zavežite še list po svoji izbiri.
Na koncu napolnite vsak kozarec z nežnimi želeji Pâtes de Fruits Bonne Maman v različnih okusih in postavite po en kozarec pred vsakega gosta, da mu pokažete, kje sedi.
Ti očarljivi božični kozarci z nežnimi aromami klasičnega in eksotičnega sadja so idealni, da svojim gostom omogočite kulinarično in toplo dobrodošlico ter navdušite tako velike kot majhne goste.
Nežni bonboni Pâtes de Fruits Bonne Maman so idealni za spodbujanje apetita, krajšanje časa otrokom med jedjo ali kot nepričakovana spremljava pladnja s siri.
Zasnovana za svečane priložnosti, lahko to dekoracijo uporabite tudi ob rojstnih dnevih ali drugih praznikih z majhnimi prilagoditvami (izbira barve, izbira motivov za blazinico s črnilom itd.).