Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Praznična sladica v kozarcu

Praznična sladica v kozarcu

Sestavine za 6 oseb:

Za kremo:

 

Za karamelizirane hruške:

  • 3 zrele hruške, olupljene in narezane na kocke
  • Sok 2–3 mandarin (ali približno 80 ml)
  • Lupinica in sok 1/2 organske limone
  • 2 žlici trsnega sladkorja
  • 1/4 čajne žličke mlete vanilije
  • 1 cimetova palčka

 

Za preliv:

  • 3 žlice grobo sesekljanih arašidov
  • 1 žlica trsnega sladkorja
  • 1 čajna žlička masla
  • 1/2 čajne žličke mlete vanilije
  • 1 ščepec solnega limona

priprava

Priprava kreme: Skuto in sladko smetano dajte v skledo. Stepite z mešalnikom, dokler zmes ni kremasta in gladka. Nato dodajte arašidovo-kakavovo kremo in nadaljujte z nežnim mešanjem, dokler se enakomerno ne združi. Na koncu vmešajte naravni jogurt in nežno premešajte, da krema ostane lahka in zračna.

Priprava karameliziranih hrušk: Segrejte ponev in na srednji temperaturi rahlo karamelizirajte sladkor. Dodajte narezane hruške in na kratko premešajte, da se prekrijejo s karameliziranim sladkorjem. Dodajte sok mandarine, vanilijo in cimet. Ščepec soli pomaga uravnotežiti okuse. Kuhajte na majhnem ognju, dokler hruške niso mehke, vendar imajo še vedno nekaj koščkov. Občasno premešajte, da se ne zažgejo. Odstavite z ognja in pustite, da se ohladijo. Na koncu vmešajte svežo limonino lupinico in sok.

Priprava arašidov za okrasitev: Sesekljane arašide na kratko segrejte s sladkorjem in maslom v majhni ponvi, dokler se sladkor ne stopi in arašidi rahlo karamelizirajo. Preložite na list papirja za peko in pustite, da se ohladijo, dokler se hruške ponovno ne strdijo.

Sladico razporedite po plasteh: Vrečko za brizganje napolnite s kremasto mešanico kvarka, arašidov in kakava. V vsako od 6 skledic za sladico vtisnite nekaj smetane, nato pa dodajte plast karameliziranih hrušk. Dodajte še več smetane in na vrh položite narezane hruške. Na koncu potresite z arašidovimi koščki.

Ohladite in postrezite: Kozarce postavite v hladilnik za vsaj 30 minut, da se okusi strdijo.