Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Bananin kruh z arašidovo kremo

Bananin kruh z arašidovo kremo

sestavine

  • 4 zrele (skoraj črne) banane
  • 175 g trsnega sladkorja
  • 2 jajci
  • 140 g Bonne Maman arašidove kreme
  • 110 g sončničnega olja
  • 300 g moke
  • ½ čajne žličke pecilnega praška
  • ½ čajne žličke sode bikarbone
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1 večji ščepec muškatnega oreščka
  • 100 g praženih orehov (grobo sesekljanih)
  • 100 g čokolade (narezane na majhne koščke)

priprava

Banane zmečkajte s sladkorjem, dokler ne dobite kremaste, vlažne mase.
Dodajte jajci, arašidovo maslo in olje ter dobro premešajte.
V drugi posodi presejte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet in muškatni orešček.
Suho mešanico dodajte bananini masi ter vmešajte pražene orehe in čokolado.
Testo vlijte v pekač, obložen s peki papirjem, in po vrhu z ostrim nožem potegnite vzdolžno črto.
Pecite pri 180 °C (zgoraj-spodaj) 45–50 minut, dokler ni zlato rjavo in suho ob preizkusu z zobotrebcem.