Za testo:
Za nadev:
Za preliv:
Testo:
Ovsene kosmiče popražite na ponvi brez masti do zlato rjave barve, dodajte mandlje in na kratko popražite. Stopite maslo in vmešajte med in sol. Zmes vtisnite v rahlo namaščen pekač in robove rahlo dvignite. Ohladite v hladilniku približno 30 minut, da se strdi.
Nadev:
Creme fraîche, jogurt, vanilijo in limonino lupinico zmešajte, dokler zmes ni gladka. Želatino namočite v hladni vodi, jo na majhnem ognju raztopite v limoninem soku in vmešajte v kremo. Kremo namažite po ohlajenem dnu in ohladite še 2–3 ure.
Preliv:
Marelični džem rahlo segrejte z vanilijo in limoninim sokom ter jo prelijte čez čvrst nadev. Po želji okrasite s svežimi marelicami, limono ali užitnim cvetjem.
Recept: Lena Fuchs