Za palačinke:
Za nadev:
Za dekoracijo:
V skledo odtehtajte mleko, stopljeno maslo, jajca, sol, mineralno vodo in kakav ter zmešajte z ročnim mešalnikom. Dodamo moko in mešamo dokler ne nastane homogena zmes brez grudic. Testo pustimo vzhajati približno 30 minut in ga nato spečemo v pekaču premera 20 cm.
Za nadev: smetano z žlico lešnikove kreme s kakavom stepemo v čvrst sneg.
Palačinke na tanko namažemo z lešnikovo kremo s kakavom in stepeno smetano. Nadevane palačinke prepognemo na sredino in jih razporedimo v vrsto. Zdaj zvijte, začneš z ene strani, da ustvarite videz vrtnice. Zadnje palačinke rahlo zvijte, da pride oblika vrtnice še bolj do izraza. Končano palačinko vrtnico položimo v tortni obroč in za pol ure postavimo v hladilnik, da se popolnoma ohladi. Pred serviranjem potresemo s kakavom v prahu in uživamo.
Recept: Die Nascherei